Múltkor nézegettem egy weboldal készítő cég oldalát és az első dolog, ami szembe jött, az 3 betű: SEO. Ezt a cég még magánál az oldalkészítésnél is fontosabbnak tartották. És ha belegondolunk, nem alaptalanul.

 

Nade mi is az a SEO, vagy magyarul keresőoptimalizálás?

Legegyszerűbb úgy megérteni, ha veszünk egy élő példát. A Tárnoki Rugby Club weboldalát gyakorlatilag a saját csapatukon kívül senki más nem látogatta. 1-2 hónapnyi keresőoptimalizálás után napi 5-10 új látogató tekinti meg az oldalt. Ezen kívül, ha rákeresnek a google felületén arra, hogy "tárnok rugby", az első találat a tarnokrc.hu-ra, a keresőoptimalizált oldalra mutat.

Tehát a keresőoptimalizálás egy olyan módja a programozásnak, amivel a google-t és hasonló keresőmotorokat állítunk arra, hogy a mi oldalunk legyen az első?

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A SEO egy több hónapos, ha nem éves folyamat, amit ha türelmesen végigvárunk, akkor óriási növekedések lehetnek az oldal megtekintésekben.

 

És ez nekem miért érné meg?

Talán ez egy egyértelmű nyílt titok, amit mindenki tud, de senki sem akar beismerni, hogy az hogy hanyadik vagy a Google-ben talán fontosabb, mint az, hogy hogy néz ki és hogy mit tud az oldal. Gondoljon bele, melyikkel menne többre: egy tökéletes weboldal, ami ha ránéz a látogató 100%, hogy megveszi a termékét, de a google utolsó lapján van, vagy egy olyan oldal ami a google 1. találata, de csak 0,1%-os vásárlási ráta van.
Egyértelmű, hogy óriási profitja lenne a második verzión.

 

Ez felkeltette az érdeklődésem. Hogy tudom megcsinálni az oldalamon?

A Deviron által készített oldalakon ez kivételesen egyszerű! Ha bejelentkezik az admin részbe és a beállításokhoz navigál, 3 funkció szolgál a keresőoptimalizálásra:

 

A google keresésben ezek fognak megjelenni. A címsorban a megadott cím fog szerepelni, a leírásban is az itt megadott leírás és automatikusan beillesztjük a kulcsazavakat, hogy ha valaki ezekre keres, akkor megtalálja ezt az oldalt. Próbálja ki, írja be googleba hogy "deviron".

Ezen kívül a külömböző oldalaknál is igen egyszerű megváltoztatni a leírást és a kulcsszavakat. Csak annyit kell tennie, hogy az oldalakhoz navigál, és egyértelműen lehetősége van megadni, vagy megváltoztatni kulcsszavakat, vagy leírásokat.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, vagy kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot ITT.

Erdélyi Áron

 

Kérdése van?